vineri, 12 februarie 2010

Cum sa faci un cd audio cu Nero

Vrei sa faci un CD audio sau mp3 pe care sa-l asculti in masina? Nimic mai simplu! In cele ce urmeaza iti voi spune exact ce trebuie sa faci.
Pentru a face un cd audio sau mp3 trebuie sa ai in vedere urmatorul lucru: pe cd-ul audio vor intra 80 minute de muzica, iar pe cd-ul mp3 700Mb de fisiere mp3. Multi incepatori se uita la marimea fisierelor mp3 dorite si vor sa faca audio cd de 700Mb.
Asigura-te ca playerul tau audio poate citi mp3, daca optezi pentru mp3 disc.
Deschide Nero Burning Rom (eu folosesc versiunea 7). Alege New-Audio cd. In tab-ul CDA options alege unitatea optica pe care o folosesti si click pe butonul New de jos.
Daca deschizi programul cu shortcut-ul StartSmart, poti sari peste pasii de mai sus facand click pe Make audio cd sau Create jukebox cd (pentru mp3 disk).

In dreapta ferestrei cauta mp3-urile dorite si trage-le pur si simplu cu mouse-ul locul gol din stanga asa cum se vede in urmatoarea imagine:

Dupa ce ai ales cele 80 minute de muzica (ai grija sa nu fie mai mult) apasa butonul Burn de sus, iar in urmatoarea fereastra ce va aparea pe ecran bifezi optiunile "write" , "finalize disk" si setezi viteza la 16x. Apoi butonu Burn de jos si astepti pana softul termina scrierea. Este important sa fie "ars" la viteza mica pentru a rula fara intreruperi in cd playerul pe care il folosesti.

Pentru a face un mp3 disk deschidem Nero Express si din meniul audio alege "jukebox audio cd". In acest tip de cd audio poti pune fisiere mp3, wma sau aac in limita a 700Mb.

Click pe butonul add, selecteaza fisierele audio pe care doresti sa le pui pe cd si click pe next. In fereastra urmatoare selecteaza unitatea optica pe care o folosesti, da un nume discului si click pe burn.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu